@huriyecap
İnceleme
1 ay
Yaşadığın anın nabzını tutmayı dene
İlk kez sesli bir kitap dinledim. Daha önce denemiştim fakat elimde kitap olmadan keyif almadığım için vazgeçmiştim. Bu kez vakitsizlikten olsa gerek, işe giderken yol boyunca, yemek yaparken mutfak tezgahımda, uykuya dalmadan önce kulağımda hep Gece Yarısı Kütüphanesi vardı. Kitaplar Nora için açılıp kapanırken benim de hayatımın sayfaları açılıp kapandı kalbimde ve beynimde. Birlikte keşkelerimizi dinledim Nora'yla.

Hepimizin geçmişe dönsem bunu yapmazdım dediği, ya da yeniden hayata başlasaydım eğer başka yollar çizerdim kaderimde diye düşünceleri vardır.

Tolstoy un şu sözleri tıpkı bu kitapta anlatılmak isteneni doğrular nitelikte.
"Geçmiş yoktur, gelecek yoktur. Sadece şimdi vardır. Şimdi mutluysan sonsuza dek mutlusun demektir."

Hatta bu kitabı destekleyen bir dizi de önerebilirim size.
"11.12.63"
Bir zaman yolculuğu hikayesi
8 bölümlük dizi, Stephen King kitabından uyarlanmış.
Şu an ki hayatından memnun değilsin. Geçmişte çok mutlu olabileceğin birisiyle tanışıyorsun fakat o zamana ait değilsin. Ve zamanın belli bir akışı var. Orada olmayı istesen de devam edemezsin. Çünkü geçmişe dönsen de yaşanılacakların ve olacakların önüne geçemezsin.

Hayata yeniden başlasaydım, saniyelerin nabzını tutardım diyor Fyodor Dostoyevski .
O zaman yaşadığımız şu anın nabzını tutmaya çalışmamız gerekmiyor mu? Geçmiş geçmişte kaldı. Artık geçmiş için yapılabilecek birşey yoktur ve bu savaşı kazanma ihtimalimiz de yoktur. Bundan sonra yapabileceklerimiz için yeni bir sayfa açmalıyız kendimize. Tıpkı Gece Yarısı Kütüphanesi'nde Nora'ya açılan beyaz bir sayfa gibi...
Gece Yarısı Kütüphanesi
Matt Haig - Domingo Yayınevi - 2024
home explore mail
person