Yeniden Okur’ken

Kitabı değerlendirin

0

Takip

0

Beğeni

0

Okuma

68

İzlenme

Tanıtım Yazısı
Aslında tecrübelere odaklanan her kitap hayatımızda kalan izleri bütünüyle elde tutmanın imkânsızlığını gösterir. Türk ve dünya edebiyatının önemli yazarları ve kaleme aldığı unutulmaz eserleri arasında çıkılan yolculukların her biri bunu bir kez daha düşünmeye götürür.
Metin Önal Mengüşoğlu bu kitabında, çocukluk yıllarından ilk gençlik dönemine okuduklarından kesitler sunuyor. Şiirin, hikâyelerin ve çoğunlukla romanların  edebiyatta kendi yerini arayan okur/yazarın heyecanıyla nasıl alımlandığı ve anlamlandırıldığını gözler önüne seriyor. Başka okumalarından da yararlanarak, metin ile okur arasında kurulan o çok özel ilişkiye odaklanıyor.
Yazarın okuma tutkusu, yetişme yılları, şehirlerarası serencamı gibi konularla romanın kurucu atası kabul edilen Cervantes, Dostoyevski, Tolstoy, Gogol, Gorki, Stendhal, Exupery, Panait Istrati, Albert Camus, Samuel Beckett, William Saroyan, Necip Fazıl, Oğuz Atay, Peyami Safa, Halide Edip yanında Türk ve dünya edebiyatından başka yazarların eserleri üstüne yorumlarındaki çeşitli temler, ileride kazanacağı dil ve üslubun kaynakları konusunda aydınlatıyor okurunu. Ayrıca aynı bölümlerde yazar, Osmanlı’dan erken Cumhuriyet devrine, 1950’lerden günümüze memleketin din, kültür, sanat, siyaset hayatına ilişkin yorumlarını da ortaya koyuyor.
Yeniden Okurken arayış hâlindeki okurun kitap ciltleri arasında asla kaybolmadığını ortaya koyan bir yazarın kılavuzluğunda, edebiyatın tadını çıkarmak isteyenler için…
Tür: Sanat
Yayınevi: Okur Kitaplığı
ISBN: 9786052901083
Sayfa: 280s.
Kapak: Ciltsiz
Tarih: 2021
Kağıt Tipi: 2. Hamur
İncelemeler ve Alıntılar
Yeniden Okur’ken kitabı hakkında sen ne düşünüyorsun?