Yedi Ulu Ozan

Kitabı değerlendirin

0

Takip

0

Beğeni

0

Okuma

78

İzlenme

Tanıtım Yazısı
18.03.1956 yılında Sivas iline bağlı Divriği ilçesinin Keklipınar köyünde dünyaya geldi. Babasının adı Rıza annesinin adı Tamey`dir 2`si kız olmak üzere toplam 8 kardeşi vardır. Zaman çocukluğunu köyde geçirdi. Köyünde okul olmadığı için ilkokulu farklı köylerde okudu. Ortaokulu 1 ve 2. sınıfı ise Divriği`de son sınıdı Ankarada tamamladı. Ortaokuldan sonra Mamak Lisesinde okumaya başladı. O dönemim özgün koşullarından ve ekonomik nedenlerden dolayı liseyi 3. sınıfta etrk etti. Ailesinin eskonomik durumundan daha çocuk yaşlarda çalışmaya başladı. 1976 yılında askere gitti. 1978 yılında Kültür Bakanlığı Sınavlarını kazandı. İstanbulda Bakırköy Halk Kütüphanesine atandı. 8 yıl kütüphanede çalıştı. 1986 yılında istifa etti. Özel işyerlerinde çalışmaya başladı. Farklı firmalarda Muhasebe işi yaptı. 2001 yılında Ssk`dan emekli oldu.

Halk kültürüne ve Halk Ozanlarına olan ilgisinden dolayı bu alanda ilgilenmeye ve Halk Ozanları üzerinde araştırmalar yapmaya başladı. Mahzuni Şerit`e olan özel ilgisinden dolayı bu alandaki ilk araştırmasını Mahzuni ile yaprı. Yayınlanmış üç kitabı vardır. İlk kitabı "Mahzuni Şerif , Hayatı Sanatı ve Şiirleri 1996 diğer 2. kitabı " Mahzuni Felsefesi" 2005 ve 3. kitabı "Muhlis Akarsu Hayatı Sanatı Şiirleri ve Dünya Görüşü "2005 isimli kitaplardır.

Zaman: İstanbul Aksaray`da bulunan Halk Kültürü ve Ozanları Geliştirme Dayanışma Derneğine üye olmuş derneğin yönetim kurulunda kısa bir süre görev yapmıştır. Süleyman Zaman aynı zamanda çoğunluğunu hece ölçüsünün oluşturduğu şiirler de yazmaktadır. Bugüne kadar yazdığı yaklaşık 600`e yakın şiiri bulunmaktadır. Şiirlerin büyük bir kısmı internette yayınlanmaktadır.

Süleyman Zaman 1982 yılında Eşi Sırma ile evlenmiştir. Övgü ve Övünç isimli 2 çocukları vardır. Süleyman Zaman İstanbul`da yaşamını sürdürmektedir.
Yayınevi: Can Yayınları (Ali Adil Atalay)
ISBN: 9786054039166
Sayfa: 397s.
Kapak: Ciltsiz
Tarih: 2020
Kağıt Tipi: 2. Hamur
İncelemeler ve Alıntılar
Yedi Ulu Ozan kitabı hakkında sen ne düşünüyorsun?