Kusursuz Ebeveyn Yoktur

Kitabı değerlendirin

0

Takip

0

Beğeni

0

Okuma

83

İzlenme

Tanıtım Yazısı
Ebeveyn olarak bizi yönlendiren duyguları anlamamızı sağlayacak bir rehber
 
Ebeveyn olmak büyük bir maceradır. Büyüleyici bir maceradır evet ama bazen de fiziksel ve ruhsal olarak tüketici bir hal alır. Çocuk eğitimi dünyanın en çok tartışılan konularından biridir. Dayağı savunanlar da vardır, disiplin yanlısı olanlar da çocuğun özgür bırakılmasına inananlar da. Peki neden insanlar uyguladıkları yöntemleri bu derece şiddetle savunur? Çünkü bunlar birer teori olmanın ötesinde bilinç dışımızdakilerin açığa çıkışıdır. Çocuğumuzu nasıl yetiştirdiğimiz bizim geçmişimiz, yaralarımız tarafından belirlenir. İnsan her zaman bir ebeveyn olarak davranışlarını beğenmez. Bunu yapmamaya yemin etmesine rağmen bazen kendisini aynı annesi gibi davranırken bulur. Çocuklarımız adına içimizde yalnızca sevgi ve şefkat olsun isteriz. Ne yazık ki her şey bu kadar basit değildir. Çocuğun öfke krizi yaşadığı ve saldırganlaştığı anlarda anne baba kendini çaresiz ve tükenmiş hissedebilir. 
 
Isabelle Filliozat’nın bu çalışması oğlumuza bağırdığımız ya da kızımızın isteğini reddettiğimizde aslında bu tepkilerin altında nelerin yattığını ortaya çıkarmaya yarıyor. Filliozat bize artık kendimizi güçsüz ya da suçlu hissetmeyi bırakıp olmak istediğimiz ebeveyn haline gelmemize yardımcı olacak ödevler ve egzersizler de sunuyor. Başarısızlıkların yükünden kurtulmak ve olabileceğiniz en iyi ebeveyn haline gelmek için bu kitabı okumalısınız!
 
Isabelle Filliozat, 1982 yılından beri Fransa’da psikoterapistlik yapmasının yanında kişisel gelişim, pedagoji ve çocuk yetiştirme alanlarında yirmiye yakın kitaba imza atmıştır. Kitapları tüm dünyada büyük ilgi gören Filliozat, yazdığı kitaplar ve verdiği atölyelerle binlerce insanın kendini keşfetmesi ve geliştirmesine yardımcı olmuştur.
Yayınevi: Pegasus Yayınları
ISBN: 9786052994788
Sayfa: 312s.
Kapak: Ciltsiz
Tarih: 2018
Kağıt Tipi: 2. Hamur
İncelemeler ve Alıntılar
Kusursuz Ebeveyn Yoktur kitabı hakkında sen ne düşünüyorsun?