Bugün A.B.D., dünyanın en gelişmiş ve kompleks konut finansman sistemlerinden birine sahiptir. Bu sistem, geçmişte konut piyasalarında yaşanan sorunları çözmek için alınan tedbirler ve yapılan düzenlemelerin yanında teknolojik gelişmelerin etkisiyle bugünkü modern yapısına kavuşmuştur. Konut finansman sisteminin dönüşümünde. Federal Hükümet tarafından ikincil ipotek piyasalarının geliştirilmesi amacına yönelik olarak yaratılan "Kamu Destekli Kurum Modeli (Government–Sponsored Enterprise–GSE Modeli)"nin önemli katkısı olmuştur.
Kamu Destekli Kurum Modeli, Federal Hükümetin ipotekli piyasalara dolaylı olarak müdahalesinin bir aracı olarak seçilmiştir. Modelin odak noktasında, ikincil ipotek piyasalarında faaliyet göstermek üzere, bazı ayrıcalıklar verilerek yaratılan iki özel finans kurumunun (Fannie Mae ve Freddie Mac) faaliyetleri yer almaktadır. Fannie Mae ve Freddie Mac, ipotekli piyasalarda dar ve orta gelirli hanehalklarına kolaylıkla ödenebilir koşullarda uzun vadeli ve düşük maliyetli konut kredisinin verilebildiği ve böylece"kira öder gibi ev sahibi olma" imkanının sağlanmasında köşe taşı olmuşlardır. Böylece A.B.D. finans sektöründe, ağırlıklı olarak sermaye piyasalarından fon teminine dayalı ve istikrarlı bir konut finansman sisteminin gelişimi mümkün olmuştur. A.B.D. ipotekli piyasalarında 40 yılı aşkın süredir başarıyla faaliyet gösteren Fannie Mae ve Freddie Mac, son yaşanan subprime mortgage krizinde büyük bir mali sıkıntıya girmişlerdir. Ancak Federal Hükümet ipotekli piyasalara likidite, istikrar ve güven sağlamanın aracı olarak yine Fannie Mae ve Freddie Mac`i kullanmıştır.
Not: Özel indirime giren kitapların kapaklarında, normal kullanımını engellemeyecek şekilde, yıpranma veya küçük hasarlar bulunabilir.