Albümde, 36 Osmanlı padişahının resmi, tuğrası, hayat hikâyesi, kronolojik sırayla anlatılmaktadır. Her bir padişahın adı, doğum yeri ve tarihi, sadrazamları, erkek çocukları, kısa bir hayat hikâyesiyle beraber başarıları ve başarısızlıkları anlatılarak babası, annesi, tahta geçme yaşı, saltanat süresi ve bitiş yaşı gibi kısa bilgilere yer verilmektedir.
Albümde yer alan portreler, Sultan IV. Mustafa’nın portresine kadar, Ressam Kapıdağlı Konstantin tarafından yapılmıştır. Kapıdağlı Konstantin, III. Selim`in bir portresini yapar ve Padişah bu portreyi çok beğenir. Bunun üzerine Kapıdağlı`ya, I. Osman’dan itibaren bütün padişahların portrelerini yapmasını sipariş eder.
III. Selim’in isteğiyle portreler gravürlenmek üzere Londra’ya gönderilir. Bu olaydan kısa bir süre sonra, 1807’de, III. Selim tahttan indirilir ve yerine IV. Mustafa getirilir. Bu arada gravür siparişleri de iptal edilmiş olur. 1808’de bir isyanla tahtan indirilen IV. Mustafa’nın yerine II. Mahmud getirilir ve 1815’te bu projenin yeniden hayata geçirilmesi kararlaştırılır. Portreler İngiltere’de J. Young tarafından kitap hâline getirilerek yayımlanır. Bu kitap hâlen Topkapı Sarayı’nda bulunmaktadır.