Duyu Eğitimi, çocuk doğduğu andan itibaren başlayan, çocukların duyu organlarını etkin bir şekilde kullanmasını ve beden farkındalıkları ile bilişsel gelişimlerinin desteklenmesini sağlayan bir eğitimdir.
Erken çocukluk yıllarında öğrenme, duyu organları yoluyla gerçekleşmektedir. Duyu organları ve duyu sistemi; görmeyi sağlayan görme duyusu, sesleri duyup anlamlandırmayı sağlayan işitme duyusu, tende sıcak-soğuk ve basıncı alan dokunma duyusu, çeşitli kokuları almayı sağlayan koku duyusu, ağza alınan yiyeceklerin tadını almayı sağlayan tat duyusu, bedenin hangi pozisyonda bulunduğunu algılayan proprioseptif duyu (vücut farkındalığı), bedenin dengesini sağlayan vestibüler duyu olarak tasarlanmıştır.
Duyu Eğitimi, çocukların çevredeki benzerlik ve farklılıkları ayırıp, çevrelerini fark edip keşfetmelerini ve bedenlerinin farkına varmalarını sağlar. Duyular yoluyla elde edilen verilerin; çevreyi anlamak ve yorumlamak için seçilmesi, organize edilmesi, yorumlanması, karşılaştırılması ve ayrıştırılması gereklidir. Bu süreç, duyuların işlemlenmesi sürecidir. Duyu Eğitimi kitabı, yakından uzağa ilkesi doğrultusunda, çocukların çevresinde gördüğü kavramlar ve sembollerle ilişkilendirilerek basitten karmaşığa doğru bir yol izlenerek hazırlanmıştır. Çocuklarınızla keyifli, verimli ve kaliteli zaman geçirmeniz dileğiyle.