Kitabı değerlendirin

0

Takip

0

Beğeni

0

Okuma

41

İzlenme

Tanıtım Yazısı
BU RESİMLİ YENİ ÇEVİRİ: 1984 kitabı, yazarın ölümünün 72. yılını doldurması dolayısıyla, 2022 yılında yayınevimiz tarafından türkçeye özenle yeniden çevrilmiştir. İçinde o dönemin günümüze uzanan kurgusunu okura anımsatan resimli grafikler de eklenen bu diğerlerinden oldukça farklı olan klasik 1984 versiyonunu keyifle okuyacağınıza inanıyoruz.
 
1984: Bin Dokuz Yüz Seksen Dört: Genellikle 1984 olarak yayınlanan bu roman, İngiliz romancı George Orwell`in distopik bir sosyal bilim kurgu romanıdır. 8 Haziran 1949`da Secker & Warburg tarafından Orwell`in yaşamı boyunca tamamladığı dokuzuncu ve son kitabı olarak yayınlanmıştır. Tematik olarak Bin Dokuz Yüz Seksen Dört, totalitarizmin, kitlesel gözetimin ve toplum içindeki kişi ve davranışların baskıcı şekilde düzenlenmesinin sonuçlarına odaklanır. Kendisi demokratik bir sosyalist olan Orwell, romandaki otoriter hükümeti Stalinist Rusya`ya göre şekillendirmiştir. Daha geniş anlamda roman, siyasette hakikat ve gerçeklerin rolünü ve bunların manipüle edilme biçimlerini inceler.
 
Hikaye, hayali bir gelecekte, dünyanın büyük bir kısmının sürekli savaşa, her yerde hazır bulunan hükümet gözetimine, tarihsel inkarcılığa ve propagandaya kurban gittiği 1984 yılında geçiyor. Airstrip One olarak bilinen Büyük Britanya, Bireysellik ve bağımsız düşünceye zulmetmek için Düşünce Polisi görevlendiren Parti tarafından yönetilen Okyanusya adlı totaliter bir süper devletin bir eyaleti haline geldi. Parti lideri Büyük Birader, var olmamasına rağmen yoğun bir bireysel tapınılmanın tadını çıkarır. Ana karakter Winston Smith, Partiden gizlice nefret eden ve isyan hayalleri kuran çalışkan ve yetenekli bir taban işçisi ve Parti üyesidir. Meslektaşı Julia ile yasak bir ilişkiye girer ve Parti iktidara gelmeden önceki hayatın nasıl olduğunu hatırlamaya başlar.
Tür: Roman
Yayınevi: E-Kitap Yayıncılık
ISBN: 9786257157186
Sayfa: 350s.
Kapak: Ciltsiz
Tarih: 2022
Kağıt Tipi: 2. Hamur
İncelemeler ve Alıntılar
1984 kitabı hakkında sen ne düşünüyorsun?
home explore mail
person